Este bine știut faptul că, cum vei numi corabia - așa aceasta și va naviga. De aceea, specialiștii producătorului tehnicii agricole au ales minuțios denumirea pentru gama modelelor de tractoare, proiectate pentru piețele din Europa.

Solis înseamnă «Însorit»

A fost decis, să fie folosit cuvântul Solis, de origine latină. Din limba latină «Sol» se traduce «Soare», iar expresia «Solis lumen» înseamnă «Lumina solară». Este un nume foarte potrivit, nu? Doar, precum oricare plantă, tufar sau copac nu poate exista fără lumina soarelui - tot așa și un câmp sau o livadă nu poate exista fără a fi prelucrată de un tractor. În plus, acest brand s-a născut pe meleagurile însorite din țara, care se numeşte India.

Mini-tractorul Solis S26 (26 cai-putere) remorcheaza un avion cu masa circa 40 tone (Boeing 737)

Marca comercială Solis aparține companiei indiene International Tractors Limited (ITL). Sub marca Solis, ITL produce tractoare și agregate, care au fost proiectate conform cerințelor europene. Iar sub marca Sonalika, aceeași companie produce alte tipuri de tractoare, adaptate pentru piața internă a Indiei.

Anul 1969: Începutul

Compania International Tractors Limited a fost fondată în anul 1969. La început, ea a elaborat și produs sub marca Sonalika divers inventar agricol, pentru piața internă. Cu timpul, datorită calității și prețului rezonabil, produsele Sonalika s-au răspândit prin întreaga lume.

Colaborarea cu Renault și CLAAS

La începutul anilor 90, ITL a decis să pornească producerea tractoarelor agricole. Primele tractoare sub brandul Sonalika au fost produse în anul 1995. Cu scopul îmbunătățirii calității, precum și pentru a obține acces la tehnologiile avansate, în anul 2000, a fost stabilită cooperarea cu compania Renault Agricole (Franța), iar mai târziu cu succesorul ei: CLAAS Tractor (Germania).

Investiții japoneze

Peste 10 ani după startul producerii tractoarelor Sonalika, față de compania indiană ITL au manifestat interes producătorii și investitorii japonezi. Astfel, în 2005, Banca de Dezvoltare a Japoniei (DBJ) și compania Yanmar au efectuat o investiție comună în uzina ITL. În plus, Yanmar a preluat asupra companiei ITL managementul tehnic. Anume atunci, a fost decis să fie elaborată o nouă gamă de tehnică agricolă pentru export sub un alt brand.

Mai întâi au pornit vânzările tractoarelor cu motoare de 26 cai putere de la Mitsubishi. În scurt timp, aceste tractoare mici au fost înalt apreciate de către fermieri din Europa, și au cucerit popularitatea lor. De atunci, tractoarele Solis au început să se răspândească prin toată lumea.


Mini tractorul «Solis 26» cu motor de 26 cai putere
Model din anul 2005


Conform declarațiilor producătorului, din anul 2014 compania ITL s-a plasat pe locul 3 în clasamentul celor mai mari producători de tractoare din India, iar în 2018 a ocupat locul 6 printre giganții mondiali din industria producători maşini agricole.

Parteneriatul cu Yanmar

De mult timp, Yanmar a devenit pentru compania ITL un partener strategic. Chiar şi până în prezent Yanmar investește în ITL atât resurse financiare, cât și umane. Conform situației din anul 2019, Yanmar Holdings deține 30% din activele companiei ITL. Iar la fabrica din Hoshiarpur (Punjab, India) muncesc 60 de ingineri japonezi. În total, la ITL lucrează circa 5,5 mii de angajați, inclusiv peste 400 de ingineri în cercetare și dezvoltare. 


În departamentul de proiectări din cadrul ITL 


Până la 300 mii tractoare pe an

Conform statisticii, ITL a produs în anul 2018 circa 150 000 tractoare. Asta e 410 de tractoare pe zi. Adică câte 1 tractor la fiecare 2 minute. Cifra nu reflectă alte mașini și agregate, produse paralel de către companie. În anul 2016 uzina a fost din nou modernizată și mărită. Ca urmare, capacitatea ei de producere a crescut până la 300 000 tractoare pe an. Conform capacității de producere a uzinei - ea este capabilă să producă câte 1 tractor / minut.


Uzina ITL, situată în India

Distribuitori în 120 țări

Numai pe teritoriul Europei tehnica agricolă Solis și Sonalika este prezentă în 33 de țări. Deosebit de puternice sunt pozițiile companiei în Germania, Portugalia și Franța. În aceste țări, datorită popularității sporite a mini tractoarelor Solis, compania deține pozițiile de lider. Doar în 2018, numai pe teritoriul Europei, au fost vândute circa 15 mii tractoare Solis de toate modelele.

Harta prezenței Solis în Europa (33  de țări)


La nivel global, tehnica Solis este importată în peste 120 de țări, iar numărul de tractoare vândute în întreaga lume se apropie de cifra de 1 milion de unități. Rulajul anual al companiei ITL se estimează in miliarde de dolari SUA.

Secţia de presare la uzina ITL. Aici se produc capote, aripi, etc.


Mașini CNC în secţia de prelucrări mecanice din cadrul uzinei ITL


Piese de calitate

În dependenţă de model sau completare, tractoarele Solis sunt dotate cu unele sau alte piese de la producători renumiți. De exemplu: motoare Mitsubishi, transmisii și punţi de la Antonio Carraro, pompe de injecţie și electronică de la Bosch, precum și componente de la Hella și Mita.

Compania ITL produce motoare de elaborare proprie: pentru tractoare de la 18 până la 120 cai putere, și pentru automobile - până la 160 CP.

ITL a certificat toate procesele de producere: de la elaborare până la serviciile de post garanție. Compania deține certificatele internaționale ISO 14001 (ecologie) și ISO 9001 (managementul calității).

Linia de asamblare a motoarelor de elaborare proprie la uzina ITL

Linia de asamblare a sistemelor de transmisie (elaborare proprie) la uzina ITL


Garanție 3 ani

ITL acordă o atenție sporită calității produselor sale. De aceea oferă clienților săi o garanție de 3 ani sau 2000 de moto-ore (ce va survine mai întâi). Termenul de garanție pentru celelalte agregate și piese constituie 12 luni.
* Detalii pe pagina Piese de schimb și servicii

Depozitul european de piese în Germania

În fiecare țară și chiar la fiecare distribuitor sunt înfiinţate Centre de Deservire Tehnică. Pe lângă fiecare din ele sunt organizate depozite de piese de schimb originale Solis/Sonalika. La depozite se păstrează minimul de piese pentru reparația urgentă a tehnicii.

Depozit de piese de schimb Solis/Sonalika


Dacă va fi nevoie de o piesă de schimb mai rar folosită - aceasta va fi comandată la depozitul de piese de schimb european. El se află în Germania și acolo sunt rezervate toate tipurile de piese de schimb, în cantități impunătoare. Prin urmare, livrarea pieselor necesare va dura doar câteva zile.

Un «căluț de muncă» sigur și rezistent

Solis nu tinde să concureze cu brandurile de clasa premium în ceea, ce privește dotarea tractoarelor sale. Dar din punct de vedere al calității și fiabilității - tractoarele Solis sunt practic la acelaşi nivel. Tehnologia Solis este simplă și funcțională – nimic supranatural, și fără «tehnologii cosmice». Nimic super complicat, ce nu ar fi putut reparat chiar în câmp, de un mecanic de calificare medie. Pentru că la producerea tractoarelor Solis se folosesc soluții din anii 90, testate de timp și aduse la perfecțiune conform cerințelor secolului XXI.

Linia robotizată de vopsire la uzina ITL


Parteneriatul cu Landini

În decembrie 2018 compania ITL a semnat un acord de parteneriat cu compania Argo Tractors (Italia), care produce tractoare de mărcile Landini, McCormick și Valpadana. Esența acordului: Argo Tractors se obligă să vândă (în unele țări) tractoarele indiene sub marca Landini-Solis. Veți fi de acord, că un brand respectabil ca Landini n-ar vinde tehnică agricolă dacă ea ar fi de calitate dubioasă.

Sectorul de asamblare finală a tehnicii Solis și Sonalika.
În aceste secţii, sub drapelele diferitor ţări se completează și asamblează tractoarele, conform specificaţiilor stabilite.


Calitate japoneză la un preț indian

Deja cunoașteți, că managementul tehnic este efectuat de Yanmar (Japonia), cu zeci de ani de experiență acumulată în domeniul elaborării motoarelor și tehnicii agricole. Iar producerea este ste situată la fabrica ITL (în India). În țara, în care nivelul remunerării muncii este mai jos. Datorită acestor factori, producătorul a reușit să obțină o calitate excelentă la un preț rezonabil.

Sectorul control calitate Solis și Sonalika


Solis în Moldova

Distribuitorul oficial al tehnicii Solis în Republica Moldova este compania «Agrimatco Service» S.R.L.

Vină în salonul «Solis expo» pentru a alege un Solis pe placul tău!
* Adresa salonului pe pagina Contacte

Va așteptăm cu drag!